Vælg fibercement til dit næste havebord

Har du oplevet brændemærker i dit træ eller plastik havebord fra når solen skinner igennem et glas med væske, eller er du bare generelt træt af at skulle behandle dit træbord for at det bliver ved med at stå flot.
Plastikhaveborde er på mange måder praktiske og nemme, men de falmer og bliver grimme med tiden.

Et godt alternativ til dit næste havebord kan være en god løsning. Det er nemlig både robust og stort set vedligeholdelsesfrit.

Hvad er fibercement

Fibercement kaldes også Durafit eller fiberbeton. Det bliver fremstillet af en blanding af vand, cement, kalk samt fibre fra planter og plastik.
Du kender måske allerede fibercement fra facader på bygninger, her kan det ofte se lidt kedeligt ud, men det er et særdeles godt og fleksibelt materiale som faktisk kan laves i alle faconer og farver

Holdbarhed og vedligeholdelse

Fibercement bliver især brugt til tag og facader netop fordi det har en utrolig lang holdbarhedstid og god slidstyrke.
Fibercement kan sagtens holde 50 år, og det egner sig særligt godt til at modstå det danske klima hvor det kan blive udsat for lidt af hvert.
Vælger du et havebord i fibercement behøver du derfor heller ikke at tænke på at flytte det ind og ud hvis der kommer regn i flere dage eller frost.
Det kræver ikke meget at vedligeholde en overflade i fibercement. Den er smudsafvisende men kan dog godt tage mod alger, mos og svampe. Dette kræver dog blot lidt vand og evt. sæbe.
Du kan evt. vaske dit havebord af fibercement i en smule vand med sæbespåner som skaber en beskyttende overflade.
Vil du gerne have en endnu mere vedligeholdelsesfri overflade kan en voksbehandling evt. gøre det.
Efter noget tid kan fibercement godt slå lidt revner, men disse repareres også nemt med lidt voks.
Alt i alt får du et robust og næsten vedligeholdelsesfrit havebord.

Hvor kan jeg købe haveborde i fibercement

Haveborde i fibercement bliver lavet i både billige og dyre udgaver. Du kan få dem i møbelkæder og i designforretninger.
Derfor svinger priserne også utrolig meget.
Fibercement kan fremstilles både med glatte overflader og med en overflade der ligner træ. Du kan evt. kigge på nettet for at se udvalget og få inspiration til haveborde i cement, eller gå i dit nærmeste byggemarked eller bolighus.
Fibercement vejer knapt så meget som et stenbord ville gøre, men du skal dog stadig regne med at skulle fragte nogen kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *