Gode råd om penge

Der er flere forskellige udgifter, der findes i vores privatøkonomi. I ens driftsbudget er der for eksempel renteudgifter. Og der er en række poster, hvor du kan spare nogle gryn. Her er nogle gode råd, som du kan læse uden at betale.

Den mest sandsynlige måde for os til at blive rigmand på, er gennem en pension. Det fremførte en klog person . For alle er det normalt den mest sandsynlige metode at blive velhavende på. Så du bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i pensionsopsparing, med de gunstige alternativer, der er i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det du køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du skal strikt gennemtænke dine egentlige behov og ikke gøre som alle de andre. Der kan være forsikringsdækninger, du overhovedet ikke behøver eller som du kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Når du har udelukket, så drejer det om at drosle dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din fritidshus forsikring udelukkende dække feks. 130.000 kr. eller kan du acceptere en selvrisiko på 95.000 kroner, hvis dit hus brænder ned til jorden?

Sparekasser er også en udgiftpost, hvor der ofte er mange penge at spare. Afvigelsen mellem de mest kostbare og de billige banker er spektakulær. Vi hører om, op mod 3.700 kr per måned for en traditionel kernehusstand og huslån. Lån til køb af villa er det største køb, som mange møder. Kassekredit er stor stil det vigtigste man bør være fokuseret på, når du skal tune din økonomi. Et er renter, men også dagskursen er betydelig. Låneomlægning er en ting, der kan forskønne din økonomi. En vigtigere variabel er forhaling af lån. Lån kan associeres med fremskydning af tid. Hvis du kan udskyde f.eks. 12 mdr. med at låne og i stedet for spare tilsvarende op i denne periode, så har du både nedbragt din gæld, men også renteudgifterne.

Er du med hos en fagforening, så har du mulighed for en smule medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er en del at spare på en billig fagforening. Nogle lønmodtagere har automatisk valg af fagforening via overenskomsten. Men du kan jo selvfølgelig prioritere blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med forsikring og sundhedsforsikringer – så tænk over om det er det rigtige at spare de penge, hvis du har oplevet f.eks. muskelbesvær.

 

Dagligvarer er det sted i din privatøkonomi, der konstituerer den aller største andel. Hvor nogle kan overleve for et meget lille rådighedsbeløb, hver md, så er der andre, der køber for gigantiske pengebeløb på for eksempel lækker take-away. Et er når man køber din mad ude i byen på enten restauration eller grillbiks – men den absolut store problematik er det mad du køber og laver derhjemme. På dette område er der det normale køb i supermarkeder, som man slæber hjem. Desværre er mange offer for ekstrakøb, som betyder at indkøbssedlen bliver for lang. Et råd er, at du køber dine dagligvarer på internettet, på de nye netbaserede supermarkeder. Der kan du både shoppe de normale madvarer, men desuden også de mange innovative sortiment af måltidskasser.

Du skal altså efterse dine penge, så du minimerer inden for alle områder af din budget. Således kan du ende med at råde over et meget sjovere slutbeløb til de skæg aspekter af dig hverdag. Mange tak fordi du så med på min artikel.