Kom trygt igennem bolighandlen med disse råd

Enhver der har prøvet at få udleveret nøglerne til sin nye ejerbolig ved, at det er et kæmpestort øjeblik. En bolighandel er et af livets milepæle, og hvad enten det er en ny villa, en landejendom, en lejlighed eller en husbåd, der står på skødet, så er overtagelsesdagen kulminationen på en lang periode med flere forskellige praktiske gøremål.

Fra drøm til boligejer

De fleste bolighandler starter med en drøm. Om det er det unge par, der er på udkig efter deres første hus eller det er den midaldrende kvinde, der skal have en lejlighed i byen efter sin skilsmisse, så starter boligsøgningen med en vision for fremtiden. Inde i hovedet forestiller man sig, hvordan livet i fremtiden skal se ud. Hvor de rammer, der skal omkranse livet, ligger. Samt hvordan de rent visuelt tager sig ud.

Man gransker et utal af boligannoncer, indtil drømmeboligen pludselig dukker op. En ejendomsmægler åbner dørene til en fremvisning og lever virkeligheden op til forventningerne, så sætter det gang i en perlerække af processer. Et huskøb er nemlig ikke bare en overførsel af penge. Der er mange flere ting, man skal tage stilling til.

Få styr på papirerne

Når drømmeboligen først er valgt, så vil det i mange tilfælde være nødvendigt at få udarbejdet en tilstandsrapport. Det dækker over, at der kommer en uvildig byggesagkyndig, der har til opgave at give et reelt bud på, hvilken stand den valgte bolig er i.

Her vil der komme svar på, om huset har fejl og mangler, der umiddelbart er til at se med det blotte øje. Og hvad det eventuelt ville koste at udbedre dem. Nogle boligtyper kræver gennemgang af flere forskellige dokumenter end andre.

Er man f.eks. interesseret i at købe en landejendom, er der nogle helt særlige forholdsregler, man skal gøre sig. Tilstandsrapport og købskontrakt kan være kringlede dokumenter at læse, og derfor er det altid en god idé at hyre en dygtig boligadvokat.

En boligadvokat er uundværlig

En bolighandel involverer mange penge og det kan få enorm betydning for nye boligejere, hvis der er noget, der går galt i handelsprocessen. Overser man f.eks. en paragraf i kontrakten, så kan det være, at man er kommet til at fraskrive sig alle sine rettigheder for at få hjælp, hvis skjulte fejl på boligen først viser sig, når man som ny ejer er flyttet ind. Det kan være en enormt bekostelig affære, og derfor er det alfa og omega, at der er en fagperson, der gennemlæser alle bolighandlens tilhørende dokumenter.

En advokat med speciale i at læse juridiske dokumenter er trænet til at spotte kontraktmæssige fejl og mangler. Find din boligadvokat hos Hviidadvokater og vær sikker på at komme trygt igennem din bolighandel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *