Huslån til forbedringer

Vil du helt oplagt have et billigere lån, så er der nogen udslagsgivende dele du bør forstå. Først og fremmest, så bør du adskille lån på et par lånområder. Vil du have et nyt lån eller vil du forandre et allerede optaget lån.

Uagtet du er revisor, så er det de samme parametre, der påvirker dit lån. Medmindre du er konge, så er det en simpel beregning. Det vil sige at din bank er ligeglade om du fremstår pålidelig og har formået at opspare en stor pose penge eller leve i fattigdom i 9 år. Der er altså fastsat nogle rammer, som låneudbyderne skal agere inden for. De kan derfor ikke egenrådigt vælge at godkende et udlån, fordi du fremstår som en rar person. Hvad enten du vil låne til en Seat, Volvo eller sågar gysser til ren hygge, så er der flere forskellige håndtag du kan bruge.

Vil du gerne låne til en bolig, så er din bruttoindtægt afgørende, imens din eksisterende opsparing er andenviolin. Såfremt du i forvejen bor i ejerlejlighed, så er det din samlede låneevne, der er vigtigst. Du skal også tænke på, at långiveren skal have sikkerhed for lånet. De krav, som långiveren skal følge, er lavet for at give dig som låner sikkerhed for, at du ikke går fallit. Hvis man skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til 0,25 mio. kr. uden at stille sikkerhed. Et køretøj taber ulig en bolig værdi hurtigt, og så er der øget lånerisiko for långiveren.

Når du er til bankmødet og får et nej fra rådgiveren, så må du aldrig tage afslaget, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters opfattelse af lovgivningen kan være lidt anderledes, hvilket kan være kritisk. Du kan også bede om at vide, hvordan du kan optimere dine kreditværdighed. Skal du fx skaffe en større formue, få anden løn eller bruge en anden låntype?

Når du har fået tilbudt lånet, så skal du egentlig bare underskrive tilbuddet. Men også her skal du være mega opmærksom. Nærlæs betingelserne, for der kan være essentielle ting, du bør anfægte. Læs på nettet, f.eks. edh-commanders.dk og bureaubureau.dk, og læs historier om hvilke gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når dit lån er tildelt, så skal du have dem på din bankkonto. Der går normalt ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til fx en båd, så er det væsentligt, at du ikke formøbler de lånte penge på andet end, der står angivet i lånedokumentet. I tilfælde af, at du vil købe noget andet bør du have et samtykke om det.