Hold veje og stier sikre i lokalområdet med en saltspreder

Reklame

 

Nu er vintertiden på vej med mørkere dage og ikke at forglemme blæst, nedbør og frost i luften og på vejbaner, cykelstier og fortove. Det betyder en del arbejde med snerydning og spredning af salt og sand, så det sikres, at både hårde og bløde trafikanter kan færdes sikkert i lokalområderne uden risiko for deres førlighed. Det kan være en hård kamp mod tiden at sørge for hele lokalområdet, inden borgerne haster ud i morgentrafikken og det kan være nødvendigt at tage tungere hjælpemidler i form af saltspredere i brug, så arbejdet effektiviseres. Læs mere om saltspredere.

Modeller af saltspredere

Der findes flere modeller af saltspredere,

  • Den lille saltspreder med trepunktsophæng til påmontering på traktoren, som typisk rummer 150-300 liter
  • Mellem-modellen med ca. 400 liters kapacitet, som kan påmonteres bagpå den mindre traktor.
  • Den store saltspreder til 800-1600 liter, som kan monteres på et fladt lad på forskellige typer af køretøjer

 

Overvejelser ved køb

Ud over dit kapacitetsbehov skal du overveje, hvorvidt din saltspreder udelukkende skal sprede salt (vådt eller tørt) eller om den også skal kunne sprede sand, eller en kombination af disse. Særligt i disse tider med utroligt meget fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed er det vigtigt at overveje.

 

Endvidere skal du beslutte, hvor meget spredebredden på din saltspreder betyder. Har du ansvaret for meget smalle områder er dette mindre vigtigt, end hvis saltsprederen skal bruges på ganske store og brede arealer.

Vibratorfunktion sikrer, at saltet ikke samles i klumper og stopper til, samt at det spredes i et jævnt lag og dermed udnyttes optimalt på arealet.

Trinløs hastighed kan være uvurderlig praktisk, så du ikke spreder hverken for meget eller for lidt salt på et areal, men tværtimod kan indstille spredningen helt præcist efter underlagets tilstand.

 

Investeringen kan synes tung, men den er det hele værd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *