Giv din bolig nyt liv med et kæledyr

Mange, der bor i lejlighed, må desværre ikke eje kæledyr. Derfor går mange danskere rundt med drømme om at købe hus eller ejerlejlighed, hvor de selv må bestemme.

Da mange kæledyr larmer og griser, beslutter mange udlejere sig simpelthen for at gøre det forbudt at eje dem. De er bange for støjniveauet og eventuelle skader.

Hvis du er flyttet i en ny bolig og har kæledyrsdrømme, så er det bare at komme i gang! Hvad angår kæledyr er det næsten kun fantasien, der sætter grænser. Der er noget for enhver smag.

Find dit perfekte kæledyrsmatch

Før du køber et kæledyr, skal du prøve at finde ud af, hvilket slags kæledyr, du vil have. Har du en stor have? Bor du alene eller har du stiftet familie? Er det et hus eller en ejerlejlighed? Der er mange ting at overveje, inden du beslutter dig.

Du kan eventuelt gå på internettet og kigge på kæledyr – find dit nye kæledyr på Dyreportal.dk. På nettet kan du også finde gode råd og tips til pasning af kæledyr, så du kan blive så god en ejer som overhovedet muligt.

Hvis du har stiftet familie, ville det måske være en perfekt idé med en hund, som børnene kan vokse op med. Hunde er det perfekte kæledyr til en nybagt familie.

Hunde er milde, venlige og lette at træne – og så er de gode med børn. Når børnene bliver lidt større, kan de også komme ud at gå tur med hunden, og derigennem kan de få et stærkt bånd til hinanden.

Noget for enhver smag

I dag er det muligt at købe alle mulige slags kæledyr. Selv hvis du er allergiker, er det muligt at blive dyreejer. F.eks. kan du få hunde, hvis pels ikke er lige så allergifremkaldende som andres. En anden mulighed er marsvin – deres pels er kendt for ikke at være allergifremkaldende.

Det er endda muligt at anskaffe sig eksotiske kæledyr som f.eks. farverige fisk og talende papegøjer. De kræver dog en del opmærksomhed, så det er ikke for begyndere. Men hvis du allerede har erfaring med dyrepasning og har lyst til at prøve noget nyt, så er det bare at komme i gang.

Det er også blevet populært at have øgler som kæledyr. Især børn elsker firben, slanger og skægagamer. Da sådanne dyr er koldblodede, kræver de UV-lys og varme for at kunne overleve i det danske klima.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *