De største udgifter i danskernes privatøkonomi

Der er flere forskellige udgifter, som eksisterer i danskernes privatøkonomi. I et driftsbudget er der for eksempel billån. Men der er en del områder, hvor du kan spare nogle monetos. Her er en række gode råd, som du kan få gratis.

Den letteste måde for danskerne at blive kapitalstærk på, er ved hjælp af en pension. Det postulerede en lærd vismand nøgternt. For os er det gennemsnitligt den mest realistiske måde at blive milliardær på. Så man bør overveje, at sætte dig ind i private pension, med de værdifulde muligheder, der er i din private pension.

Forsikringer er det vi bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du bør strikt spekulere på dine kritisk behov og ikke blindt gøre som andre. Der er forsikringsdækninger, du nok ikke behøver og som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Når du har valgt, så handler det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et absolut minimum. Skal din husforsikring udelukkende dække fx. 150.000 dkk og kan du nøjes med en selv-risiko på 16.000 dkk, hvis din bopæl nedbrænder til aske?

Sparekasser er også en udgiftpost, hvor der ofte er gode penge at spare. Uligheden mellem de mest dyrebare og de billigste banker er uovertruffen. Vi snakker om, op til 3.500 dkk pr. måned for en traditionel kerne familie plus reallån. Lån til hus er det største enkelte køb, som man har i sit liv. Lån er aller højeste grad noget man skal være opmærksom på, når du vil fintune din økonomi. Et er renters rente, men også handelskursen er essentiel. Lånkonvertering er noget, der kan optimere din private finanser. En anden vigtig faktor er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis du kan vente med lån fx 16 måneder med at låne og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så får du nedbragt lånstørrelsen, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så får du mulighed for en del medlemsfordele. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er mange penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har forceret fagforeningsvalg igennem fagaftale. Men man kan altid prioritere kun at nøjes med en akasse. Fagforbund kan bistå dig med både forsikring og sundhedsordning – så gennemtænk om det er det rigtige at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx smerter.

 

Husholdningen er det sted i din økonomi, som udgør den klart største andel. Nogle mennesker kan leve for et meget lille beløb, hver md., så er der andrefolk, som spenderer meget store summer på fx speciel take-away. En ting er når man køber din mad ude på enten restaurant eller take out – men den helt store synder er det mad du køber og tilbereder derhjemme. Her er der det normale dagligvareindkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Uheldigvis er vi underlagt for impulskøb, der har den konsekvens at kassebonen bliver for lang. Et råd er, at du handler dine mad på internettet, på de gode virtuelle supermarkeder. Her kan man både shoppe de normale dagligvarer, men samtidig også de mange fristende udbud af kasser med mad.

Du skal gennemse dine forbrug, så du drosler ned på alle nicher af din budget. Således kan du ende op med at besidde et meget sjovere slutbeløb til de sjove dele i din tilværelse. Mange tak fordi du læste med.